Renoveringstips

Så renoverar du utan problem: för komfort som varar länge

Behöver ditt badrum en uppfräschning? Såväl design och teknik som kraven på våra badrum är i ständig förändring. Eller du kanske tänker på hållbarhet? Det finns många goda skäl för en modern renovering, där man samtidigt behåller delarna man tycker om. Hur du går tillväga på bästa sätt finns beskrivet steg för steg i hansgrohes vitbok.

Friska fläktar i badrummet: ibland behövs det inte mer än en ny handdusch, tvättställsblandare eller duschtermostat för att ge badrummet en ny look och högre komfort.

Guide för en lyckad badrumsrenovering

Vill du göra ditt badrum finare? Ge dina idéer fritt spelrum! Möjligheterna sträcker sig från ett enkelt ansiktslyft med ny färg, bättre belysning och en modern handdusch till en total renovering med före-/eftereffekt. Det kan räcka att byta blandare för att ge tvättstället ett lyft. Och monteringen är lika enkel som att montera en duschstång eller hyllor.

De som ska renovera ett badrum har många frågor. Hur ska jag göra, vad får jag absolut inte glömma? Vitboken guidar dig på bästa sätt genom alla steg i badrumsplaneringen, förklarar tekniska aspekter och berättar var du kan få support för ditt drömbadrum.

Steg efter steg mot drömbadrummet    

​​​​​​​Du har säkert redan räknat upp det i ditt gamla badrum: vad som irriterar dig och vad du önskar dig mest. Och glöm inte att fundera över vad du klarar – även ekonomiskt. Vitboken förklarar vad du kan förvänta dig under renoveringen och beskriver alla viktiga punkter i tur och ordning.
​​​​​​​
  • Det du ska tänka på först är vem som ska använda badrummet och deras preferenser. Är de duschfans eller älskar de ett bad i badkaret? Glöm inte bort hälsoaspekten och vilka behov framtiden för med sig. Ta även med alla rumsliga förutsättningar i beräkningen.
  • Samla på dig idéer: Var finns inspirerande badrum och attraktiva produkter för badrumsrenoveringen? Vitboken berättar var du hittar dem.
  • Väl förberedd för besöket i fackhandeln: Vitboken har en checklista så att du har all information till hands inför ditt samtal med proffsen.
  • Hur fungerar professionell badrumsplanering egentligen? Läs intervjun med en expert och se hur du kan dra nytta av en professionell planerares kompetens.
  • Var inte rädd för byggarbetsplatsen: Vitboken berättar hur du kan undvika problem och smuts medan dina badrumsdrömmar tar form. 

Stor eller liten lösning? Renovera efter din budget

Det första du bör göra är att ta fram en budget, men var även öppen för en ”plan B”. Det kan nämligen hända att de kompetenta rådgivarna i din VVS-butik visar dig lösningar du inte har tänkt på själv. Med ett är säkert: när du renoverar ditt badrum med högkvalitativa produkter från hansgrohe har du gjort en investering du kommer att ha glädje av länge. Dessutom erbjuder hansgrohe 15 års garanterad tillgänglighet på alla reservdelar. Fundera även på att renovera lite i taget. Vissa renoveringsarbeten är statligt subventionerade, ta reda på vad som gäller i ditt fall.
Duschvägg med Crometta Showerpipe.
Den steglösa duschen har blivit en favorit vid badrumsrenoveringar. Crometta Showerpipe lämpar sig särskilt väl eftersom den använder befintliga anslutningar.

Renovera badrummet med stil och smart teknologi

Vårt tips: bestäm dig för en stilriktning i förväg så är det lättare att sålla bland alla blandardesigner när du ska välja. hansgrohe erbjuder badrumsprodukter i stilriktningarna Avantgarde, Modern och Classic. När du har valt en stil innebär det att du väljer bland produkter där allt passar ihop. Du kan även kombinera nya hansgrohe-produkter med befintliga produkter. Så skapar du harmoniskt inredning när du renoverar.

Gör duschplatsen snyggare och redo att möta framtiden

Informera dig även om innovativa teknologier, det har nämligen hänt mycket på badrumsfronten. hansgrohe erbjuder ett urval badrumsprodukter som är som gjorda för att renovera badrum, exempelvis duschsystem eller duschset. Du vinner även mycket duschkomfort genom att byta en utanpåliggande blandare mot en hansgrohe ShowerTablet med avställningsyta – utan krånglig renovering.

Ska badrummet även uppfylla framtida användares behov? Många innovationer i badrummet är till nytta i ett flergenerationsbadrum. och bidrar till ett säkrare och mer ergonomiskt badrum. Funderar du över en steglös dusch i stället för den gamla lösningen med duschkar? Även denna investering i badrummets framtida användarkomfort kan bli verklighet. Men tänk på att en sådan renovering kräver en mer omfattande planering.

Renovera badrummet så det kan ändras i framtiden

Oavsett vad du väljer: Med produkter från hansgrohe får du bästa märkeskvalitet och produkter som håller och kan användas länge. Om du installerar en iBox universal vid renoveringen är du väl rustad för ändrade behov och krav: När du väl har installerat denna inbyggda teknik har du alltid möjlighet att välja hut du vill styra och reglera vattnet senare. Du kan även välja en annan designserie från hansgrohe, tekniken finns kvar bakom väggen utan att behöva ändras.