Vanliga frågor

Termostater & ventiler

Här hittar du matnyttiga tips och svar på vanliga frågor om hansgrohes termostater och ventiler. Välj bland frågorna nedan, hitta din fråga och läs svaret.

Det är svårt att använda termostatens reglage. Hur löser jag problemet?

Det kan bero på många olika saker. Exempelvis kan avlagringar på tätningsytorna göra att det går trögt. Då ska du byta komponenten enligt beskrivningen i den medföljande monteringsanvisningen. Det finns mer information om detta i vår elektroniska reservdelskatalog.

Termostatens tryckknapp har fastnat. Det går inte att låsa upp säkerhetsspärren. Hur kan jag åtgärda det?

Förmodligen är tryckknappen bara igenkalkad eller fjädern trasig. Rengör fjädern och tryckknappen och smörj med lite fett. Eventuellt måste du byta komponenterna. Reservdelsnumren finns i monteringsanvisningen och i vår online-reservdelskatalog.

Select-knappen på ShowerSelect eller ShowerTablet har slutat fungera. Vad ska jag göra?

Den gröna säkerhetsbygeln har inte tagits bort från ventilen när blandaren monterades. Demontera synliga komponenter och ta bort bygeln. Eventuell har tätningen mellan knappen och rosetten inte smörjts med fett. Smörj tätningen med lite silikonfett.

Kan jag ställa in flödesmängden på produkter ur ShowerSelect-serien?

Det går inte att ställa in flödesmängden för ShowerSelect-termostater eftersom erfarenheten visar att cirka 80 % av användarna inte använder volymregleringen. Volymregleringen behövs framför allt i handduschar. Du kan välja mellan en mjuk eller hård stråle på de flesta hansgrohe-handduscharna. Om du vill ha en vattensnål lösning kan du välja bland vårt stora utbud av handduschar i serien EcoSmart. Huvudduschar från hansgrohe sätter duschnöjet i fokus: De stora regnduscharna är anpassade efter sin effekt och du har många att välja på. Och du kan fortfarande välja produkter med volymreglering bland våra termostater med standard-teknologi.

Monteringsskruven fattas på reservhandtaget till min inbyggda termostatblandare. Hur ska jag montera handtaget?

Sedan 2012 ska termostathandtagen snäppas fast. Monteringsskruvar behövs inte. Dessa handtag trycks bara fast på termostaten och kan tas bort med ett kraftigt ryck. Men det är inget problem om du har en äldre termostat. Du kan använda handtaget utan skruv på den också.