Välplanerat för alla generationer

Badrummet utan hinder: en välgärning i dag och i morgon

Tillhör du dem som önskar sig ett badrum som klarar framtiden? Som är bekvämt länge, i synnerhet om dina behov eller din livssituation ändras? hansgrohe ger dig handfasta tips om hur du planerar ett flergenerationsbadrum som förenklar och gör livet bekvämare för alla generationer. Oavsett om du har familj, är singel eller pensionär.

Skapa ett framtidsdugligt badrum

Livet innebär förändring. Tänk bara redan hur mycket en lättare idrottsskada påverkar vardagen. På samma sätt kan åldrandet innebära att vår tillgång till badkomfort begränsas kraftigt. Även barn har specifika ergonomiska behov som skiljer sig från vuxnas. Och en sak är säker: vår livssituation förändras hela tiden. Kanske har du också funderat över hur du kan se till att användarkomforten och säkerheten ökar i ditt badrum, med andra ord: hur ett framtidsdugligt badrum skulle se ut.

Så här följer ditt badrum livets olika skiften

Ett flergenerationsbadrum är skapat för att underlätta livet i badrummet för alla åldrar. En mycket viktig punkt att fundera över då, är en duschplats utan ett duschkar. Att kunna gå in i duschen obehindrat är nämligen ett äkta mervärde för ung som gammal. Något annat? En tydlig arkitektur med halksäkra ytor och ordentlig plats att röra sig på. Ett badrum utan kanter att snubbla över är också bra för barn som gärna busar i badrummet. Slutligen ska du tänka på att ha en bra belysning som alltid ger dig en god orientering och hjälper dig att styra din teknik på ett säkert sätt. En nattbelysning kompletterar ljussättningen.

Ett badrum med framtid ska inte ha hinder.
Säkert och snyggt: Glasväggen är öppen på båda sidor om duschen. Duschen har ett monterat handtag och en sittplats. (Duschvägg, duschplats HÜPPE GmbH).
“Badkomfort för alla har inte bara med arkitektur att göra. Den innebär också att funktionerna är enkla att förstå och använda.”
Christian Wadsack, inredningsarkitekt och fackkonsult för VVS-industrin

Flergenerationsbadrum: redo för dagens och morgondagens utmaningar

hansgrohes sortiment erbjuder många innovativa produkter som uppgraderar ditt badrum för framtiden: vare sig du vill installera en dusch utan duschkar, bygga nytt eller renovera. Att säkra produkter också måste vara estetiskt tilltalande är en självklarhet för VVS-branschens ledande iF-designer. Med dem sätter du tidlöst modern prägel på ditt badrum.

  • Användarkomfort: det är lättare att trycka än att vrida. Produkter med Select-teknologi erbjuder en intuitiv och ergonomisk styrning åt alla. hansgrohe kallar det: Glädje med ett knapptryck.
  • Stora, intuitivt förståeliga symboler, exempelvis på den utanpåliggande duschtermostaten ShowerTablet Select eller den inbyggda termostaten RainSelect är perfekta för användare i alla åldrar. De ser till att den önskade förbrukaren väljs med ett säkert knapptryck – utan att behöva tyda svårläst text. Det är äkta komfort, även för glasögonbärare.
  • Stå säkert under duschen: Med Unica Comfort får du en duschstång att hålla i som erbjuder TÜV-testad säkerhet. Passande komplement till duschstången (handtag Comfort, fotstöd Comfort är smarta hjälpmedel i vardagen – till exempel när du rakar benen. Och på de praktiska plasthyllorna som hakas fast i väggen står schampo och duschgel alltid nära till hands.
  • Du kan lita på en behaglig temperatur. Med hansgrohe termostat är du skyddad mot obehagliga överraskningar under duschen. Det sörjer den inställningsbara temperaturbegränsningen och det inbyggda brännskadeskyddet för. Tryggt att veta, i synnerhet när barn och äldre tar en dusch.
  • Komfort i alla höjder. hansgrohe har blandare i olika höjd och för olika ändamål: ComfortZone finns till många olika tvättställ och ser till att vattnet inte stänker. Vi kan erbjuda dig över 10 000 testade blandar- och tvättställskombinationer.
  • Ett extra långt handtag för speciella behov, exempelvis för att duscha sittande, finns till tvättställsblandaren Focus Care.