Vanliga frågor

Köksblandare

Här hittar du matnyttiga tips och svar på vanliga frågor om hansgrohes köksblandare. Välj bland frågorna nedan, hitta din fråga och läs svaret.

Köksblandarens svängbara pip läcker. Vad kan jag göra åt det?

Packningarna till blandarens svängbara utlopp är smutsiga eller skadade. Se monteringsanvisningen som medföljer reservdelen för att byta ut packningarna. Du bör se till att läpptätningarna inte har för mycket fett på sig. Du hittar information om reservdelar i vår reservdelskatalog.

Det rinner bara ut lite vatten ur min utdragbara köksblandare. Vad ska jag göra?

Det sitter en liten sil i utdragsslangens anslutningsnippel mellan utdragsslangen och den utdragbara duschen. Ta ut den med ett spetsigt föremål, rengör och sätt tillbaka den. Du kan även kontrollera och reglera vattenflödet med hörnventilerna.

Duschens båda stråltyper blandas i min utdragbara köksblandare. Hur åtgärdas problemet?

I det här fallet måste hela den utdragbara duschen bytas, den går tyvärr inte att reparera. Du hittar rätt reservdelsnummer för din utdragbara dusch i produktens medföljande monteringsanvisning eller i vår reservdelskatalog.

Hur installerar jag och fäller ner en hansgrohe köksblandare framför ett fönster?

Håll blandaren i basmodulen (obs: inte i utloppet!), dra den rakt uppåt och lägg sedan ner den på sidan på bänkskivan (på en kökshandduk eller liknande).