Badrummet utan snubbelfällor

Den steglösa duschen: öppen för alla

Önskar du dig duschnöje utan snubbelfällor? Vi förklarar vad du behöver tänka på med steglösa duschar. Vare sig du bygger nytt eller renoverar. Den moderna lösningen ger ökad komfort och får badrummet att verka större. Den ger dig även en mängd olika möjligheter att inreda personligt. Vår planeringsguide visar dig alternativen.

Inred ditt badrum utan nivåskillnader och njut av hur mycket större det känns

Ett badrum utan kanter och nivåskillnader står för modern inredning i wellness-badrummet för alla. Golvytor utan avgränsningar skapar större rörelsefrihet och gör att till och med små badrum ser större ut. En steglös dusch är ett designstatement som även höjer värdet på din lägenhet eller fastighet. Funderar du på att framtidssäkra ditt badrum? Att kunna gå rätt in i duschen utan hinder är ett säkert val för både ung och gammal.

Nya fastigheter, badrumsrenovering, fastighetsrenovering – gränslösa duschar!

Tack vare toppmodern badrumsteknik kan steglösa duschar installeras i praktiskt taget alla miljöer. Om du bygger eget hus bör du tidigt diskutera dina önskningar med arkitekten eller badrumsplaneraren. Då hinner han eller hon projektera den nödvändiga golvstrukturen och avloppens placering i rätt tid. Drömmer du om golvvärme i badrummet för att få det varmt, mysigt och ombonat? Det är också ett beslut du bör fatta så tidigt som möjligt. Fler tillfällen då du bör anlita ett proffs? När du renoverar och byter gammalt mot nytt eller dusch i stället för badkar.

En lösning utan hinder är även perfekt för fastighetsrenovering. Ett badrumsproffs kontrollerar först konstruktionsförutsättningarna – och om det finns tillräckligt spelrum i golvbeläggningen – innan han eller hon beslutar sig för ett av de innovativa, platssparande avloppssystemen. Ett annat sätt att skapa ett duschnöje utan hinder som fungerar nästan överallt, är att installera ett extra grunt duschkar som saknar trösklar och smälter samman med golvet efter installationen.

Minimalistiskt badrum med bred glasvägg mot trädgården.
Den nya generositeten: Den genomgående golvytan med steglös dusch står för modern komfort.

Skapa din steglösa dusch som du vill ha den

Det finns olika alternativ när du planerar en steglös dusch.

  • Det moderna, extra grunda duschkaret (av stålemalj eller VVS-akryl) monteras nästan jämns med golvet och ser ut att smälta samman med det. Foglöst innebär också: lättskött. Duschkaret finns i färger som passar till golvkaklet eller andra golvbeläggningar och i halksäkra utföranden. Du kan välja mellan olika format och bestämma var avloppet ska vara, om dess placering inte redan är avgjord. Fallet är inbyggt och elementet är underhållsvänligt.
  • Eller så kan du lägga in golvkakel – allt beroende på badrummets förutsättningar. Det är ett bra alternativ, i synnerhet om du har tänkt lägga in golvvärme. Stora format är trendiga och finns även med halksäker yta. Ett genomgående enhetligt material på golvet är elegant och får även mindre badrum att se större ut. Utloppet kan även byggas in i väggen. Det skapar ännu större rörelsefrihet och underlättar skötseln. Den minimalistiska lösningen passar perfekt till duschkomfort XXL. Men du få räkna med att det krävs mer planering och att du får ta proffs till hjälp för detta.
  • Hur vore det att använda förmonterade duschelement, där alla delar är anpassade till varandra och sedan kakla om du vill? Med en duschplatta kan välja keramiska plattor eller natursten som passar till resten av badrummets inredning. Finns i olika storlekar.

Ett oskymt utseende skapar gränslöst duschnöje

En ramlös duschvägg av glas passar perfekt till en dusch som står i en nisch eller ett hörn och ger badrummet maximal transparens. Du kan även välja en ”walk-in”-lösning. Då har duschen ingen dörr och integrerar på så sätt duschplatsen fullständigt i ett badrum utan hinder.

Hitta pålitliga avloppssystem till duschkar hos hansgrohe

hansgrohe erbjuder effektiva, pålitliga avloppssystem till duschkar. Det är viktigt i wellness-duschar som Rainmaker, Raindance och i huvudduschar. Duschavloppen är lätta att installera, tekniskt genomtänkta och effektiva. Exempelvis har Raindrain 90 XXL från hansgrohe en ovanligt hög avloppskapacitet på upp till 51 liter i minuten. Den positiva bieffekten för dig: det ”snabba vattnet” tar tillförlitligt med sig all smuts. För ett fullständigt sorglöst duschnöje. hansgrohe erbjuder för tillfället inga avloppssystem för fritt konstruerade duschplatser utan kar.