Platt, modern, frigör plats

Inbyggd installation till dusch och badkar

Ska du bygga ett nytt badrum eller renovera ditt gamla? Här presenterar vi alla möjligheter som en vattenstyrning inbyggd i väggen erbjuder. Inbyggd installation till dusch och badkar är toppmodernt och användarvänligt. Minimalistiska enheter får allt att se så snyggt och prydligt ut. Och du? Du kan njuta av full rörelsefrihet när du duschar och badar.

Vad är en inbyggd installation och när passar den bäst

Har du en utanpåliggande blandare eller termostat i duschen eller badkaret för tillfället? Den typen av klassisk vattenstyrning har många fördelar. De är till exempel lätta att byta ut – perfekt för en snabb renovering. Nackdelen: De är relativt stora och sticker ut. I små badrum tar de dessutom plats som kan användas till annat.

Låt din blandarteknik försvinna elegant bakom väggen

Hade det inte varit härligt att kunna gömma allt man inte vill se av blandarna (rör, stora regulatorer eller spakar) bakom väggen? Rätt tänkt. Men för att göra det måste man riva upp väggen. Det är därför inbyggda installationer lämpar sig bäst när du bygger nytt eller gör en omfattande renovering. Viktigt: Detta arbete kräver en VVS-montör.

Fördelar med inbyggda termostater och blandare:

 • Den reducerade duschstyrningen smyger sig tätt mot väggen. Det skapar en toppmodern, minimalistisk effekt.
 • Så slipper du se upp så att du inte krockar med något när du tar en dusch eller ett bad. I stället kan du njuta av mer utrymme, större komfort och ökad duschglädje.
 • Ett större utrymme utan hinder är perfekt för ett flergenerationsbadrum.
 • De inbyggda termostaternas synliga delar blir inte heta, generellt utgör heta ytor ingen risk. Det är perfekt i synnerhet om det finns barn och/eller äldre i hemmet.
 • De små styrenheterna är inte bara snygga och tillförlitliga, de är även lättare att hålla rena än större blandare.
 • Du kan när som helst byta ut den valda termostaten eller blandaren mot en annan variant eller design, eftersom den är monterad på inbyggnadsdelen hansgrohe iBox universal.

Duschstyrning med en mängd funktioner och i skiftande design

Det stora utbudet hansgrohe-produkter för inbyggd installation ger dig oanade möjligheter när du ska inreda ditt badrum. Du kommer att bli överraskad av hur många funktioner och formgivningar du kan välja mellan. Välj en blandare eller termostat som passar dig utifrån ditt badrums utrustning (handdusch, huvuddusch, duschsystem o.s.v.), syfte eller dina personliga preferenser. De kan kombineras med alla hansgrohe duschar. Uppgradera ditt badrum med en duschstyrning i krom eller med en svart/vit glasyta och välj bland rund, fyrkantig eller soft-cube-design.

Så går det till: Installera en inbyggd lösning i ditt nya badrum

Inbyggd installation med hansgrohe iBox universal och Select-teknologi

Om du beslutar dig för lösningen med inbyggd installation monterar VVS-montören först den beprövade hansgrohe inbyggnadsdelen iBox universal i väggen. Ta hänsyn till gällande regelverk för dolda installationer - observera att inbyggnadsdelen ska monteras i en vattensäker box (tex från Joramark). Sedan monterar VVS-montören en inbyggd blandare eller inbyggd termostat på inbyggnadsdelen. Båda är utrustade med typiskt förstklassig hansgrohe-teknologi med långlivade mekaniska ventiler som inte kräver någon ström.

Nu blir det enkelt: Inbyggd installation med hansgrohe Select

Select-teknologins intuitiva manövrerings- och designkoncept är speciellt användarvänligt och elegant med inbyggd installation. Med våra prisbelönade ShowerSelect termostater och blandare kan du sätta på och stänga av upp till fyra vattenkällor med ett knapptryck. Duschens stråltyp byts också med ett enkelt klick. Du kan välja mellan:

 • ShowerSelect blandare – för ledningar med stabilt vattentryck, finns med ergonomiskt utformat handtag.
 • ShowerSelect termostat – för konstant vattentemperatur, med bekvämt metallhandtag.
 • ShowerSelect termostat – med integrerad slanganslutning och duschhållare.

Gammalt blir nytt: renovera badrummet med iBox universal

FAQ om inbyggd installation

Vår mångåriga erfarenhet av kundservice har visat oss att konsumenter framför allt frågar sig följande. Här är våra svar: 

 • Har något gått galet när iBox universal installerades? Ingen anledning till oro. Vi på hansgrohe har en lösning för allt och hjälper dig gärna. Välkommen att kontakta oss.
 • Är iBox universal vattentät? Ja. Vår iBox och våra färdigset är till och med ljudisolerade, det betyder att: vattnet rinner ljuvligt tyst när du duschar eller tar ett bad. Observera att inbyggnadsdelen ändå måste monteras i en typgodkänd vattensäker inbyggnadsbox (tex från Joramark).
 • Hur lång garanti har produkten? hansgrohe erbjuder en frivillig tillverkargaranti i fem år. Är din produkt mycket äldre? Det gör inget. Om något skulle gå sönder eller börja läcka senare har vi reservdelar som är jättelätta att byta ut (med standardverktyg).
 • Har du kvar en iBox från 2001? Inga problem. Grundsetets funktioner har inte ändrats sedan dess. Det innebär: Den är kompatibel med våra termostater och blandare med glasyta eller Select-teknologi. Du kan alltså byta din gamla 1-grepps blandare till en toppmoden lösning när du vill.
 • Har du en ännu äldre iBox? Det finns lösningar för det med, vi hjälper dig gärna med det.