Collage: det är vad kvalitet betyder hos hansgrohe.
Tuffa tester, oberoende certifiering

hansgrohe märkeskvalitet i blandare och duschar

Vad innebär premium- eller märkeskvalitet egentligen? För oss betyder det: högsta kvalitet avseende form och funktion. För dig betyder det långvarig glädje och tillfredsställelse med hansgrohes produkter. Hos oss är tuffa riktlinjer och kontroller under utveckling och produktion en självklarhet. Dessutom har oberoende testinstitut intygat vår höga kvalitet många gånger. Du kan lita på hansgrohe.

Hansgrohe erbjuder kvalitetsmärken. Sedan 1901

När det handlar om kvalitet tänker man i första hand på högkvalitativa produkter. Det får du från oss, inte tal om annat. Vi använder bara utmärkta, dricksvattengodkända material som har genomgått långtidstester. Men för Hansgrohe Group innebär ett gott hantverk så mycket mer. Kvalitetsbegreppet vilar på fyra hörnpelare: produktkvalitet, designkvalitet, produktionskvalitet och servicekvalitet.

Vi har lagt ribban högt. Det uppskattas av våra kunder över hela världen och av våra hantverks- och projektpartner. Det finns goda skäl till att blandar- och duschtillverkaren från Schwarzwald är ett av världens ledande VVS-företag. Och branschledande inom design.

Det fyrdimensionella kvalitetsbegreppet från hansgrohe

 • Produktkvalitet. Du kan lita på säkra, stabila och hållbara produkter som har utvecklats för att ha en lång livslängd. Hansgrohe-kvalitet innebär också: användarvänlighet, intelligenta funktioner, enkel montering och innovativa teknologier som ger dig ett äkta mervärde.
 • Designkvalitet. Excellent design överlever kortlivade trender. Det innebär: Du kommer att fortsätta älska och gärna använda våra tidlösa badrumsprodukter i många år. Hos hansgrohe innebär designkvalitet alltid: inre och yttre skönhet. Det har styrkts av många utmärkelser och designpris.
 • Produktionskvalitet. I samband med produktionen lägger hansgrohe vikt vid utvalda material, high tech och precisionsarbete. Men även miljövård, effektiv resursanvändning och goda arbetsvillkor för våra anställda är oerhört viktigt. Du kan därför med gott samvete unna dig dessa produkter utifrån en hållbar och kvalitetssäkrad produktion.
 • Servicekvalitet. Vi finns alltid där för dig. Möt oss på mässor och event, eller upplev våra blandare och duschar live i Hansgrohe Aquademierna. Att våra partner inom hantverk och handel får bästa, möjliga utbildning är också till din fördel.

VVS-produkter handlar om säkerhet, hygien och förstklassiga funktioner. Därför anlitar Hansgrohe oberoende test- och certifieringsföretag över hela världen, som Kiwa, TÜV eller DVGW, som testar exempelvis brännskade- eller dricksvattenskydd, hur vi sparar vatten och energi och att användning och elektronik är säkra. På detta sätt betonar märkestillverkaren sina höga krav på kvalitet samt konsument- och miljöskydd.

Svenskt Typgodkännande (STA)

Produkten är typgodkänd i Sverige vilket betyder att krav i den Svenska Plan- och Bygglagen – PBL ink. BBR är uppfyllda. Certifikatet är utfärdat av Kiwa. I Sverige säljer Hansgrohe bara produkter som har svenskt typgodkännande.

​​​​​​​Läs mer om godkännandet på Kiwas webbplats.
Kontrollmärkning TÜV SÜD Prövad säkerhet, övervakad produktion.

Certifierade av TÜV SÜD: ”Prövad säkerhet, övervakad produktion”

TÜV-SÜD-kontrollmärkningen Prövad säkerhet, övervakad produktion finns på hushållsmaskiner, underhållningselektronik, sport-, leksaks- och fritidsartiklar, verktyg och möbler. Med denna kontrollmärkning intygar TÜV SÜD att tillverkarens produkter uppfyller nationell och internationell standard. Även produktionsanläggningarna kontrolleras.

Märkesprodukter och serier från hansgrohe som testats som bra och säkra av TÜV SÜD är bland andra:

 • Huvuddusch Raindance Rainmaker, även med belysning
 • Duschset Unica Comfort med handtag och fotstöd
Kontrollmärkning från DVGW för hansgrohe.

Certifierade av den tyska gas- och vattenbranschföreningen (DVGW)

I sitt arbete koncentrerar sig DVGW i synnerhet på områden som säkerhet, hygien, miljö- och konsumentsäkerhet. Med sin kontrollmärkning garanterar den en säker gas- och vattenförsörjning i enlighet med högsta internationella standarder och stöder industrin i tekniska och vetenskapliga frågor.

Märkesprodukter från hansgrohe med kontrollmärkning från DVGW är bland andra:

 • Utanpåliggande blandare och termostat för badkar och dusch
 • Inbyggt installerade blandare och termostat för badkar och dusch
 • Grundset för inbyggd installation
 • Tvättställsblandare och bidéblandare med avloppsgarnityr
 • Tvättställsblandare med anslutningsslangar
 • Handduschar
 • Duschslangar