1953 uppfann Hans Grohe duschstången Unica.
Uppfinningsrikedom sedan 1901

Internationella framgångar med tradition och innovation

Företaget Hansgrohe grundades 1901. Sedan dess forsar idéerna fram i Schwarzwald. Och sedan dess är det tradition att badrumspionjärerna ligger steget före. Vare sig du är nyfiken på den första svängbara handduschen, duschstången eller 1-grepps blandaren: här kan du läsa om våra spännande uppfinningar. Många av dem har blivit milstolpar inom internationell badkultur.

Innovation är vår drivkraft

Uppfinningen av Selecta duschhuvudet 1968 var en lyckträff i VVS-historien, men det var ingen slump. Kompetens och innovationsrikedom är nämligen något som sträcker sig långt bak i tiden hos hansgrohe, rättare sagt: nästan 120 år. Sedan dess förknippas varumärket med hög kvalitet, och det av goda skäl. Det började med företagets grundare Hans Grohe, som hade så många bra i idéer att han har varit med om att skriva stora delar av privatbadrummets utvecklingshistoria. Hans hantverkskunnande och formgivning var stilbildande under decennier och berikar än idag människors vardag i hela världen.

Mångdubbelt patenterad vattenglädje för dig

När du köper en toppmodern badrums- eller köksprodukt från premiummärket hansgrohe drar du nytta av vår samlade erfarenhet. Dessutom är Hansgrohe Group en ledande branschinnovatör. Koncernens uppfinningsrikedom syns i prisbelönad design, oräkneliga patent och spännande framtidsteknologier. För med all erfarenhet i ryggen innebär det att vi alltid kan rikta blicken framåt.

För dig som konsument innebär det att du varje dag kan glädjas åt vackert designade, användarvänliga och ofta resurssnåla produkter som fungerar på bästa sätt under lång tid. Du drar även nytta av service på högsta nivå, exempelvis ingående rådgivning och reservdelar som finns tillgängliga länge.

hansgrohe: en trendsättare i hur vi använder vatten från första dagen

Varför hansgrohe? Här förenas pionjäranda med tysk ingenjörskonst. År 1928 skapade Hans Grohe ett bekvämt alternativ till sin tids vanliga huvuddusch med sin nya handdusch. Och 1953 uppfann han duschstången, där handduschen kunde fixeras i valfri höjd. Bägge uppfinningarna är numera standard i alla badrum världen över – men på den tiden ansågs de som genidrag som förändrade människornas duschvanor. Med sina vattenbesparande duschar tänkte hansgrohe på resurshushållning och klimatskydd långt innan det blev modernt och blev en "grön" pionjär i branschen.
RainTunes - digitally controlled shower scenarios
Badrummets framtid: en digital duschupplevelse när vatten, video, ljud, ljus och doft möts i harmoni.

Vem uppfann det? hansgrohe.

 • Svängbar handdusch med vitt porslinshandtag (1928)
 • Automatiskt avlopps- och bräddavloppsgarnityr till badkar (1934)
 • Duschstång Unica (1953)
 • Handdusch Selecta med inställningsbara stråltyper (1968)
 • Färgade plastduschar Sixty och Tri-Bel (1970)
 • 1-grepps blandare Allegroh (1981)
 • Vattenbesparande handdusch Mistral Eco (1987)
 • Förinstallerade duschsystem och duschpaneler (1989)
 • iBox universal för inbyggd installation (2000)
 • Regndusch Raindance (2003)
 • Klimatvänliga duschar och blandare med EcoSmart (2007)
 • ComfortZone blandare (2011)
 • PowderRain-teknologi för mikrofina droppar (2018)
 • RainTunes med digitalt kontrollerade duschscenarier (2019)
 • Och mycket mer

Badrumets nutid och framtid

The Hansgrohe Group is the Top Innovator in 2019.
Hansgrohe Group har varit en ständig källa till goda produktidéer sedan 1901. Den tyska tävlingen TOP 100 för innovationer har tilldelat Hansgrohe Group Top Innovator 2019 kvalitetsstämpel.
Här hos hansgrohe har vi fortsatt att revolutionera användarvänligheten för att göra dagliga stunder med vatten mer bekvämt, ekonomiskt och säkert. I denna process har vi koncentrerat oss på människor och deras välbefinnande och behov sedan dag ett. Produktsortimentet inkluderar digitala duschprodukter och trendiga färgscheman för våra kranar. Med sina nya badrums- och köksprodukter erbjuder hansgrohe en enastående upplevelse med vatten för att ge ditt hem sin egen unika charm.

Som ett Powerhouse i Schwarzwald med vårt eget forsknings- och utvecklingslaboratorium arbetar Hansgrohe Group ständigt med nya idéer. Vi har mer än 16 000 aktiva patent. TOP 100-företaget gör fortfarande merparten av sina produkter i sydvästra Tyskland som ett stolt engagemang för varumärket Made in Germany. Och ett löfte om kvalitet du kan lita på.