Vanliga frågor

Badrumsblandare

Här hittar du matnyttiga tips och svar på vanliga frågor om hansgrohes badrumsblandare. Välj bland frågorna nedan, hitta din fråga och läs svaret.

Det rinner bara väldigt lite vatten ur min vattenkran. Vad ska jag göra?

Anledningen till den låga flödeseffekten kan vara att perlatorn är smutsig. Här beskrivs rengöringen närmare:

Kan jag justera vattenstrålens vinkel på en vattenkran från hansgrohe?

hansgrohe erbjuder en svängbar standard-perlator (art.nr: 95400000) med den utvändiga gängan M24x1 som tillval. Den kan ändra vattenstrålens vinkel ca 8 grader åt alla håll. Här ser du hur den byts och fungerar:

Min vattenkran droppar. Vad ska jag göra?

Det är fysikaliskt betingat att det droppar ett tag efter att blandaren och duschen har använts och innebär inte att det är något fel på din produkt, att du behöver byta blandare eller att du behöver reklamera produkten eller utnyttja garantin.

Min utanpåliggande blandare läcker vid anslutningarna. Vad beror det på?

Innan blandaren monteras är det viktigt att se till att S-anslutningarna som jämnar ut olika måttskillnader är monterade utan spänningar och att angivna monteringsmått följs. Du måste använda originalpackningar och byta packningar om de är skadade.

Beröringsfri/elektrisk vattenkran: Hur aktiverar jag vattenkranens rengöringsläge så att sensorn inte löser ut och jag t.ex. kan rengöra tvättstället?

Rengöringslägets aktivering beskrivs i monteringsanvisningen som medföljer produkten. Du kan även ladda ner den elektroniska reservdelskatalogen som innehåller beskrivningen.

Kulblandningsteknik: Måste styrkulan bytas när kulblandningssystemet servas?

Styrkulan av rostfritt stål behöver inte bytas. Eventuella avlagringar är lätta att torka bort från kulan, exempelvis med en syntetisk rengöringsduk.