Hansgrohe-gruppens huvudkontor i Schiltach.
En märkestillverkare presenterar sig

Hansgrohe-gruppen i siffror och fakta

Här får du matnyttig information om varumärket hansgrohe. Hansgrohe är med sina 34 företag och 21 distributörer fördelade över hela världen en av VVS-branschens få globala aktörer. Under verksamhetsåret 2017 hade företaget cirka 5 000 anställda och levererade produkter till fler än 140 länder. Nämnas kan att hansgrohe är ett av hansgrohe-gruppens varumärken förutom AXOR.

Framtid kräver dåtid

Blandar- och duschspecialisten Hansgrohe är ett traditionsrikt företag. Grundaren Hans Grohe började 1901 i liten skala i sitt metalltryckeri i Schiltach, Schwarzwald. Företagets kreativa centrum och säte finns fortfarande kvar på denna ort. Idag är varumärket hansgrohe som startades av ”kluriga Hans” världsberömt: produkterna används och uppskattas över hela jordklotet.

Hansgrohe-gruppen: representerat på alla kontinenter

Företaget Hansgrohe …

  • Är ett europeiskt aktiebolag (Societas Europaea), men är inte börsnoterat.
  • Har två huvudägare:
    – den nordamerikanska koncernen Masco Corporation i Taylor, Michigan är majoritetsägare (68 procent). 
    – Syngroh Verwaltungs- und Beteiligungs-GmbH, Schiltach, familjen Klaus Grohe (32 procent).

Den internationella Hansgrohe-gruppen har produktion i Tyskland, Frankrike, Kina och USA. Cirka 77 procent av omsättningen kommer från utlandet.

Orienteringshjälp: Varumärket hansgrohe – företaget Hansgrohe

På den här webbsidan har hittar du allt om varumärket hansgrohe och om märkets premiumprodukter för badrum och kök. Produkter som ingår i designmärket AXOR för lyxiga badrum och kök finns på AXOR webbsidan. På sidan Hansgrohe-gruppen har vi samlat viktig information om företaget Hansgrohe.

Länkarna nedan tar dig direkt till Hansgrohe-gruppens webbsida:

Framgångsfaktor nummer 1: Medarbetare

Detta har inte ändrats sedan 1901: De som arbetar hos Hansgrohe älskar att meka och mixtra. De älskar också att omge sig med vackert formgivna, välfungerande kvalitetsprodukter. Människor med en lysande spetskompetens inom sina områden. Som engagerar sig på nytt varje dag, även för vattenresurser. Just nu har vi cirka 5 000 sådana engagerade anställda, och antalet ökar. De är nyckeln till Hansgrohe-gruppens ständiga tillväxt.