Hansgrohe-gruppens huvudkontor i Schiltach.
En märkestillverkare presenterar sig

Hansgrohe-gruppen i siffror och fakta

Här hittar du allt som är värt att veta om företaget Hansgrohe. Med sina 33 företag och 22 försäljningskontor fördelade över hela världen är Hansgrohe en av VVS-branschens få globala aktörer. Under verksamhetsåret 2020 hade företaget mer än 4 700 anställda och levererade produkter i över 146 länder. Hansgrohe Group designar och producerar produkter för badrum och kök under varumärkena hansgrohe och AXOR.

Framtiden bygger på dåtiden

Blandar- och duschspecialisten Hansgrohe är ett traditionsrikt företag. Grundaren Hans Grohe började 1901 i liten skala i sitt metalltryckeri i Schiltach, Schwarzwald. Företagets kreativa centrum och säte finns fortfarande kvar på denna ort. Idag är varumärket hansgrohe, som startades av grundaren med smeknamnet ”kluriga Hans”, ett välrenommerat globalt företag: Produkterna används och uppskattas över hela världen.

Hansgrohe-gruppen: representerat på alla kontinenter

Företaget Hansgrohe …

  • Är ett europeiskt aktiebolag (Societas Europaea), som inte är börsnoterat.
  • Har två huvudägare:
    – den nordamerikanska koncernen Masco Corporation i Taylor, Michigan är majoritetsägare (68 procent). 
    – Syngroh Verwaltungs- und Beteiligungs-GmbH, Schiltach, familjen Klaus Grohe (32 procent).

Den internationella Hansgrohe-gruppen har produktion i Tyskland, Frankrike, Kina och USA.

Varumärkena hansgrohe och AXOR – företaget Hansgrohe

På den här webbsidan hittar du allt om varumärket hansgrohe och märkets premiumprodukter för badrum och kök. Designvarumärket AXOR är också ett varumärke under Hansgrohe Group, där du hittar produktkollektioner som AXOR Starck, AXOR Citterio och AXOR Uno. Dessa produkter för lyxiga badrum och kök finns på AXOR webbsidan. På sidan Hansgrohe-gruppen har vi samlat viktig information om företaget Hansgrohe.

Länkarna nedan tar dig direkt till Hansgrohe-gruppens webbsida:

Framgångsfaktor nummer 1: Medarbetare

Så har det varit sedan 1901: Hansgrohe-anställdas arbete kännetecknas av ett passionerat förhållningssätt till processen. De älskar att vidareutveckla funktionella kvalitetsprodukter i vacker design. De utmärker sig med exceptionellt kunnande inom sina områden och ger sitt yttersta varje dag – bland annat till nytta för resursen vatten. Företaget har idag över 4 700 engagerade medarbetare – och antalet ökar. De är nyckeln till Hansgrohe Groups ständiga tillväxt.