Ett kök för alla livssituationer

Vilken kökstyp är du?

Planerar du ett kök som kommer att passa din livsstil perfekt? Här kan du läsa om hur kökets hjärta hjälper dig i vardagen på bästa sätt. Kanske vill du ha ett kök för hela familjen eller ett som passar i singelhushållet. Du kanske vill laga mat som ett proffs eller tycker att design är viktigare. Eller så är du ute efter ett kök som gör vardagen lättare.

Kökstyp: Användarvänligt familjekök med gott om plats.
Ett familjekök är anpassat till alla som använder köket i en omväxlande vardag.

Familjeköket som klarar vardagens turbulens

Ett familjekök är platsen där allting händer: Här lagas mat för stora och små, ofta samtidigt. Hit kommer man för lite småprat, för att tvätta händerna, dricka ett glas vatten och inte minst fylla på husdjurets vattenskål. Då behövs mycket förvaringsutrymme och stora arbetsytor. Drömköket för mångsidiga uppgifter underlättas med en snygg och funktionell köksblandare – till exempel en med utdragbar pip och integrerad sBox. Den sparar utrymme eftersom utdragsslangen förvaras i en fastmonterad box som ser till att du enkelt kan dra ut slangen och få en märkbart större arbetsradie.

Kök för halvproffs och ambitiösa hobbykockar.
Detta är något hobbykockar drömmer om: att vattnet hamnar direkt där det behövs, så fort det behövs. Utdragbar dusch och stråltypsbyte med ett knapptryck med Select från samma tillverkare.

Hobbykockar: på samma nivå som proffsen 

Eller är du en hobbykock som uppskattar att även komplexa arbetsprocesser går som på räls? Då lägger du säkert stor vikt vid överskådligt organiserade förvaringsutrymmen och de bästa vattenfunktionerna där du arbetar. Den högkvalitativa köksblandaren måste stå till tjänst utan krångel. Du vill ha tillgång till rätt stråltyp och temperatur för att skölja grönsaker, fisk och kött – och inte minst för att fylla på exakt mängd vatten i kastrullerna. Allt detta fungerar mycket lätt efter ett knapptryck med vår Select-teknologi, och råkar du ha händerna fulla går det bra att bara använda handens baksida. Vår ComfortZone för att arbeta med olika höga kärl inom en stor arbetsradie och en slang som är smidig att dra ut gör arbetet effektivt. hansgrohe ger dig fem års garanti på köksblandare och insatser som måste klara tuffa arbetsuppgifter – för en glädje som varar länge.

Blandare för optimala arbetsflöden i din privata köksarena

Kökstyp: ergonomiskt kök för alla generationer.
Om flera generationer arbetar i köket innebär en god ergonomi och enkel användning komfort för alla.

Modernt kök för alla generationer

Önskar du dig ett kök som du vet kommer att fungera utmärkt även när du blir äldre? Här är några tips på hur ett välplanerat kök kan hjälpa dig även när allt inte går så fort längre. Att placera förvaring och elektronisk utrustning på ett ergonomiskt sätt som skonar din rygg och att arbetsbänkarna har rätt höjd är bra oavsett ålder. Försök att installera ugn och diskmaskin i ögonhöjd om det är möjligt. Hyllor och lådor som kan dras ut helt är också ett måste: då slipper du svåråtkomliga hörn i skåpen. Bra belysning, korta gångsträckor utan snubbelfällor och en intuitiv styrning är andra ergonomiska fördelar. Exempelvis erbjuder köksblandare med Select-funktion bästa komfort vid diskbänken och underlättar köksarbetet för alla. Vattnet rinner ut med förinställd temperatur och strålstyrka efter ett knapptryck och stängs av på samma enkla sätt. Det är extra bekvämt om du har händerna fulla eller har smutsiga händer efter köksarbetet. Att kunna arbeta bekvämt vid diskbänken är särskilt viktigt för dem med nedsatt rörelseförmåga: ComfortZone för optimal höjd eller välplacerade reglage nära till hands är då till stor hjälp.

Ergonomi i köket för alla

Kökstips: det här köket satsar på design.
Med en särskilt utvald köksblandare som passar till diskbänken kan du signalera stilsäkerhet utan att ge avkall på funktionaliteten.

Höjdpunkter i köket är ett måste för det designmedvetna boendet

Planerar du ett kök som sätter en egen accent på bostaden med sin utsökta design? Då ska du låta köksblandaren bli diskbänkens höjdpunkt! Kanske har du en köksö med arbetsyta och diskbänk som utgör hjärtat i ditt kök med öppen planlösning? hansgrohe köksblandare med minimalistiskt, geometriska linjer och elegant formspråk skapar en personlig designmiljö och fulländar looken. Bakom blandarnas design står den prisbelönta studion Phoenix Design.

Blickfång vid diskbänken