Renovera och uppgradera enkelt

Nya utanpåliggande blandare till dusch och badkar uppgraderar badrummet

Behöver ditt badrum en uppfräschning? Men du vill inte behöva slå in väggar och göra en omfattande renovering? Då är ditt bästa val någon av våra många okomplicerade hansgrohe-produkter som enkelt installeras på väggen. Dessa blandare och duschsystem uppgraderar ditt badrums utseende och tekniska standard. Och förvandlar snabbt dusch och badkar till wellness-oaser.

Vad är en utanpåliggande installation och när passar den bäst

Den klassiska installationen i duschen är: utanpåliggande termostat och handdusch. Till ett badkar hör även en badkarspåfyllare. Önskar du dig fler finesser, eller har du alltid velat ha en stor huvuddusch? Då borde ett duschsystem vara ditt första val: för större komfort, större dusch och större vattenglädje. I denna toppmoderna enhet, som består av en utanpåliggande termostat, huvud- och handdusch, bildar design och funktion en perfekt enhet.

”Renovering light” – montera helt enkelt på befintliga anslutningar

Dessa kompletta system är tilltalande när du vill renovera badrummet utan komplikationer: Utanpåliggande installationer monteras enkelt på befintliga anslutningar. Och uppgraderingen lönar sig även om du bor i en hyreslägenhet, eftersom utanpåliggande termostater och duschsystem kan tas bort igen utan svårighet.

Och hur fungerar inbyggd installation? Om du installerar termostater integrerade bakom en vägg vinner du plats samtidigt som badrummet ser elegantare ut. Denna designminimalism ger dig större rörelsefrihet när du tar en dusch eller ett bad. Installationen tar lite längre tid eftersom tekniken monteras på en basmodul bakom väggen. Tycker du att merarbetet är OK? Då ska du ta en titt på våra lösningar för inbyggd installation här.

En stor regndusch monterad utanpå väggen, alltså en utanpåliggande installation.
Större komfort, större dusch, större duschnöje: Detta sofistikerade kompletta system från hansgrohe består av en ShowerTablet med stor hylla, stigrör, huvuddusch och Select-handdusch.

Vilka styrningar det finns och vad de gör

hansgrohe erbjuder utanpåliggande blandare för alla preferenser, badsituationer, stickmått (150 och 160 cc) och budgetar. Alla kommer att göra lång och trogen tjänst. Vissa kan till och med uppfylla baddrömmar som andra kommer att avundas. Här har vi samlat några produkter som kan hjälpa dig välja. hansgrohe erbjuder även en mängd olika ergonomiska grepp- och designutföranden och varierande ytor. Dessa hansgrohe-produkter är mycket tysta tack vare vår stora kunskap och med hjälp av exempelvis ljuddämpare. 

1- eller 2-greppsblandare

Det enklaste sättet att reglera vatten är med en dusch- eller karblandare. Du kan välja mellan lättanvända 1-greppsblandare eller flexibla 2-greppsblandare. Hos hansgrohe hittar du allt, från enkla basmodeller till imponerande lyxblandare. Tips: Kombinera din nya blandare med en hansgrohe handdusch och duschstång i samma stilriktning.

Termostater – säkra styrcentraler i dusch och badkar

Utanpåliggande termostater är utrustade med ett tekniskt komplext inre liv. De reglerar vattentemperaturen tillförlitligt och konstant. Det innebär att du kan njuta i duschen eller badkaret och behöver inte oroa dig över temperaturfluktuationer. Termostater från hansgrohe uppfyller höga säkerhetskrav och skyddar tillförlitligt mot värme- och stötskador: exempelvis brännskadeskydd tack vare en säkerhetsspärr vid 40°, isolerad kropp med rundade hörn och inställningsbar temperaturbegränsning. 

ShowerTablets – komfortabla designertermostater med hylla

Alla beskrivna fördelar gäller även ShowerTablets. De är multifunktionella komforttermostater som ger extra fördelar:

  • De har hyllor av säkerhetsglas som ger gott om plats åt dina hygienprodukter (finns med olika bredd). Då har du alltid schampo och duschtvål nära till hands. 
  • Den toppmoderna designen är en visuell höjdpunkt i varje miljö och ser snygg ut även i stora duschar. ShowerTablets finns även i fräscht vitt krom eller med badkarsutlopp.
  • I Select-utförandet skapar platta regleringsknappar ännu större glädje i badrummet. Du sätter på duschen eller stråltypen med ett enkelt knapptryck. De intuitiva Select-komponenterna är perfekta för barn, äldre och personer med nedsatt rörelseförmåga.

Showerpipes – kompletta installationer med många fördelar

Om du väljer ett av våra utanpåliggande duschsystem i badrummet slår du flera flugor i en smäll. Du får en huvuddusch utan att behöva riva upp väggen. Du kan njuta av en varierande duschglädje med upp till sex olika stråltyper i hand- och huvudduschen och kan dessutom enkelt reglera vattnet. Allt detta får du uppleva redan med enklare modeller. Men vi har även oerhört väldesignade lyxmodeller med hög wellness-faktor. Med Select-modellerna får du ut det bästa av vad komfort, design och nöje kan erbjuda. Även Showerpipes finns med badkarspåfyllare.

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om utanpåliggande installation

Vår mångåriga erfarenhet av kundservice har visat oss att konsumenter framför allt frågar sig följande. Här är våra svar: 

  • Vad är cc-mått? Det står för "center to center" och är avståndet mellan den ena och den andra mutterns mitt. Det är ett viktigt mått att hålla reda på när du ska byta din utanpåliggande installation. Svensk standard är 160 cc, medan standardmåttet i Europa är 150 cc. I sortimentet från hansgrohe finns både 150 och 160 cc.
  • Rörledningarna ligger för långt in i väggen? Inga problem. Det finns passande förlängningar i handeln i alla längder. Du monterar din nya blandare med dem utan några problem.
  • Rörledningen i din vägg är dragen lite snett? Ingen fara. Du kan justera små fel med anslutningarna som medföljer hansgrohe-modellerna. 
  • Har du en genomströmningsberedare eller varmvattenberedare? Det spelar ingen roll. Beroende på modell fungerar blandare och duschar från hansgrohe med många olika varmvattensystem.
  • Hur länge gäller produktens garanti? hansgrohe erbjuder en frivillig tillverkargaranti i fem år. Är din produkt mycket äldre? Det gör inget. Om något skulle gå sönder eller börja läcka senare har vi reservdelar som är jättelätta att byta ut (med standardverktyg).

Så går det till: Installation på befintliga anslutningar