Spara vatten i badrummet

hansgrohe EcoSmart sparar både vatten och pengar

Duschar och blandare från hansgrohe som utrustas med EcoSmart-teknologi förbrukar upp till 60 procent mindre vatten än andra produkter. Dessutom innebär en lägre vattenförbrukning även att elförbrukningen sänks. Sammantaget innebär detta lägre koldioxidutsläpp och lägre kostnader. Det innebär att både miljön och din plånbok tjänar på EcoSmart.

Dina vatten- och elräkningar visar hur effektiv EcoSmart är

hansgrohe EcoSmart är osynligt integrerad i din hansgrohe-produkt. Men funktionens effekt är allt annat än osynlig: EcoSmart sparar nämligen in på mycket.

Så här tjänar du på EcoSmart-teknologin:

  • Huvud- och handduscharnas vattenförbrukning sänks till 9 l/minut (Green-produkter förbrukar endast 6 l/minut).
  • hansgrohe blandare förbrukar som standard bara 5 liter vatten i minuten.
  • En lägre varmvattenförbrukning innebär att elförbrukningen och kostnaderna sänks i motsvarande grad.
  • CO2-utsläppen sänks tack vare lägre elförbrukning.
  • Konstant vattenflöde, även vid varierande vattentryck.
  • En njutning även med ett lägre vattenflöde – en fyllig, pärlande vattenstråle tack vare teknologi som berikar vattnet med luft.
Pulsify handdusch med och utan EcoSmart.
Den nya Pulsify handduschen finns i en EcoSmart-version (till höger på bilden). Trots mindre vattenvolym är den mikrofina PowderRain-strålen fyllig och lugnande.

Så här fungerar hansgrohe EcoSmart-teknologi i handduschar:

Duschnöje med gott samvete

Att duscha är en av våra favoritrutiner, antingen som ett sätt att bli uppfräschad och återupplivad eller som avkoppling. Har du någon gång funderat på förbrukningen? Vattensparkalkylatorn är ditt online-verktyg för att se över din potential att spara vatten och energi med hansgrohe EcoSmart-teknik på ett ögonblick. Även små steg mot hållbarhet räknas. Gör skillnad och räkna ut din besparingspotential nu:

Vattensparkalkylator

Gör något bra för dig själv och naturen – spara vatten vid tvättstället

Spara vatten i badrummet med hansgrohe EcoSmart.
Du tjänar på EcoSmart vid tvättstället också.

Med hansgrohe EcoSmart sjunker din dagliga vattenförbrukning vid tvättstället med upp till 60 procent. Det är en enorm besparing. Multiplicera sedan hur mycket mindre vatten du förbrukar vid ett tvättställ med alla tvättställsblandare du har hemma. Du kommer att se: EcoSmart-teknologin från hansgrohe bidrar i hög utsträckning till att skona både miljön och din privatekonomi.

Tack vare EcoSmart sänks vattenförbrukningen i alla hansgrohe tvättställsblandare till cirka 5 liter i minuten. Hur går det till? Genom att luft tillförs och med hjälp av en specialutvecklad flödesbegränsning. EcoSmart-perlatorn integreras i tvättställsblandarens utlopp och berikar vattnet med luft. Resultatet är en fyllig, pärlande vattenstråle. En ”precisions-begränsare” av elastomer sörjer för ett konstant vattenflöde och en konstant kraftig vattenstråle, även om vattentrycket fluktuerar. Den begränsar vattenflödet och sparar därmed dricksvatten.

Så här fungerar hansgrohe EcoSmart i blandare:

Här finns mer information om hansgrohe-produkter med EcoSmart-teknologi: