Spara vatten i badrummet

hansgrohe EcoSmart sparar både vatten och pengar

Duschar och blandare från hansgrohe som utrustas med EcoSmart-teknologi förbrukar upp till 60 procent mindre vatten än andra produkter. Dessutom innebär en lägre vattenförbrukning även att elförbrukningen sänks. Sammantaget innebär detta lägre koldioxidutsläpp i miljön och lägre kostnader för dig. Det innebär att både miljön och din plånbok tjänar på EcoSmart.

Dina vatten- och elräkningar bevisar hur effektiv EcoSmart är

hansgrohe EcoSmart gömmer sig i din hansgrohe-produkt. Men funktionens effekt är allt annat än osynlig: EcoSmart sparar nämligen in på mycket. Den hushållar både hållbart med våra vattenresurser samtidigt som den sänker dina utgifter.

Pulsify handdusch med och utan EcoSmart.
Den nya handduschen Pulsify finns i EcoSmart-utförande också (till höger i bilden). Den mikrofina PowderRain-strålen är fyllig och behaglig, trots att den förbrukar mindre vatten.

Så här tjänar du på EcoSmart-teknologin:

  • Huvud- och handduscharnas vattenförbrukning sänks till 8 liter i minuten (green-produkterna bland hansgrohes duschar förbrukar rent av bara 6 liter i minuten).
  • Standardmodellerna bland hansgrohes blandare vid tvättställ och badkar förbrukar bara 5 liter vatten i minuten (EcoSmart+ produkter förbrukar bara 4 liter i minuten vid 3 bars tryck).
  • En lägre varmvattenförbrukning innebär att elförbrukningen och kostnaderna sänks i motsvarande grad.
  • Och en lägre elförbrukning innebär också lägre koldioxidutsläpp.
  • Konstant flödesmängd, även när vattentrycket fluktuerar eller är lågt.

Så här fungerar hansgrohe EcoSmart-teknologi i handduschar:

Njut av duschen med gott samvete

Att duscha är en av våra favoritrutiner, vare sig vi duschar för att fräscha upp oss eller för att koppla av. Men vet du hur stor vattenförbrukningen är i duschen? Med vattensparkalkylatorn har du ett online-verktyg som snabbt hjälper dig beräkna hur mycket vatten och energi du kan spara med hansgrohe EcoSmart-teknologin. Även små steg mot ökad hållbarhet räknas! Gör skillnad och se hur mycket du kan spara:

Till vattensparkalkylatorn

Gör något bra för dig själv och naturen – spara vatten vid tvättstället

Spara vatten i badrummet med hansgrohe EcoSmart.
Den nya blandarserien Rebris använder bara 4 liter vatten i minuten vid 3 bar med EcoSmart+.

Med hansgrohe EcoSmart sjunker din dagliga vattenförbrukning vid tvättstället med upp till 60 procent. Det är en enorm besparing. Multiplicera sedan hur mycket mindre vatten du förbrukar med alla tvättställsblandare du har hemma. Du kommer att upptäcka att EcoSmart-teknologin från hansgrohe i hög utsträckning bidrar till att skona både miljön och din privatekonomi.

Tack vare EcoSmart sänks vattenförbrukningen i alla hansgrohe tvättställsblandare till cirka 5 liter i minuten. EcoSmart+ produkter förbrukar rent av bara 4 liter vatten i minuten vid 3 bar. Hur? Svaret ligger i flödesbegränsningen. Det kommer mindre vatten ur blandaren, men vattenmängden känns ändå generös eftersom vattnet berikas med luft av en EcoSmart-perlator som är integrerad i tvättställsblandaren.

En ”precisions-begränsare” av elastomer sörjer för ett konstant vattenflöde och en konstant kraftig vattenstråle, även om vattentrycket fluktuerar. Den begränsar vattenflödet och sparar därmed kranvatten hela tiden.

Så här fungerar hansgrohe EcoSmart i en kran:

Upptäck hansgrohe-produkter med EcoSmart-teknologi: