hansgrohe lathund

Det gröna badrummet: så renoverar och bygger du miljövänligt

Är hållbarhet viktigt för dig när du renoverar eller bygger? Så bra. Om du börjar fundera i nya banor kring ditt badrum kommer du att märka att det finns miljövänliga alternativ till nästan alla inredningsdetaljer och byggmaterial. Med den här guiden vill vi ge dig information om det gröna badrummet, låta en expert berätta om det hälsosamma boendet och ge dig många hjälpmedel för att fatta beslut. För att få guiden skickad till dig gratis fyller du bara i formuläret och skickar iväg det så får du lathunden i din mejlbox.

Din guide till det hållbara och miljövänliga badrummet

Sparsam Pulsify handdusch från hansgrohe.
Små steg som gör stor skillnad: alla som byter ut sin vattenslösare mot resursbesparande produkter sparar vatten – och njuter av bekymmerfria stunder av välbefinnande.

Det du tänker igenom noga innan köpet minskar ditt ekologiska fotavtryck på sikt – och är bra för din familjs hälsa. Oavsett om du bara vill ändra på småsaker eller bygga om badrummet helt: hansgrohes lathund Det gröna badrummet hjälper dig genom hela processen från planering till implementering. Här är några exempel på ämnen vi tar upp:

  • Miljövänlig badrumsinredning, barnvänliga produkter
  • Hälsosamma bostäder med hög inredningskvalitet
  • Statliga subventioner för gröna badrum
  • Spara naturresurser och återanvända systematiskt 
  • Vilka oberoende miljömärkningar kan du lita på?
  • Välgörande, hälsosam belysning i badrummet, och mycket mer.
“Den absolut viktigaste aspekten ur ett ekologisk perspektiv är livslängden. Om tvättstället eller badkaret har en lång livslängd väger det upp för att materialet kanske inte är optimalt.”
Barbara Bauer från Österrikes institut för byggnadsbiologi och -ekologi i Wien, 2021.
Barbara Bauer, expert på ekologiskt boende på IBO i Wien.
Barbara Bauer har under många år undersökt, givit expertråd och undervisat om alla aspekter kring miljövänligt byggande och hälsosamt boende.

Det hälsosamma boendet: en expert intervjuas

Barbara Bauer är en erkänd specialist på hållbara byggmaterial, byggnadsbedömning och inredningskvalitet. Hon har arbetat vid det Österrikiska institutet för byggnadsbiologi och -ekologi (IBO) sedan 1995 och är också styrelseledamot i den icke-statliga organisationen natureplus. I hansgrohes lathund ger Barbara Bauer värdefulla tips om lågemissionsmaterial, mögelproblem och produkters livslängd.