Pontos vattenstyrsystem

Hemmets hjälpreda för ökad livskvalitet och säkerhet

När vi duschar eller diskar går H2O-ledningarna på högtryck. Irriterande vattenläckor och vattenskador kan då visa sig bli en dyr affär att åtgärda, för att inte tala om att du kan förlora dina minnessaker. Vi rekommenderar Pontos för att du ska kunna njuta av dina finaste stunder med vatten utan oro.
 

Pontos: multifunktionell, modern vattenstyrning

Pontos Base kontrollerar om ledningarna läcker vatten och identifierar om vattenförbrukningen är för hög. Systemets runda fuktsensorer, Pontos Scout, ställs ut överallt där du vill förebygga skador orsakade av läckande vatten, minusgrader, luftfuktighet och onormala temperaturer. Pontos informerar dig omgående med en larmsignal och ett push-meddelande i hansgrohe home-appen så fort dina inställda värden överskrids eller om systemet misstänker en skada. Funktioner som är särskilt viktiga när du inte är hemma. Facit: Med Pontos upptäcks olyckor orsakade av trasiga rör, en läckande diskho, öppna takfönster och översvämningar snabbt så att större skador kan förebyggas.

Lätt att övervaka rummet med Pontos Scout

Vattenvarnaren Pontos Base: vattenledningsövervakningens Sherlock Holmes

Pontos Base hjälper till att förebygga vattenskador.
Base kontrollerar kontinuerligt om vattenledningarnas tryck är onormalt och varnar för eventuella skador. Så att du kan känna dig säker.

Pontos Scout kompletteras av vattenvarnaren Pontos Base, som installeras vid huvudvattenledningen. Varnaren kontrollerar kontinuerligt om vattenförbrukningen är misstänkt hög – något som kan tyda på en läcka. Vid en eventuell läcka stänger Base automatiskt av vattnet och skickar genast ett meddelande om detta till din mobil. Avvikelsen visas även på Pontos Bases display. Det ger dig möjlighet att kontrollera vad som har hänt och öppna vattenledningen igen med mobilen eller direkt på Base.


 
Exempel på installation av hansgrohe Pontos Base.
Pontos Base från hansgrohe gör mer än bara larmar vid akuta vattenproblem, den skickar även intressanta fakta.
Pontos Base har dessutom fler verktyg i lådan. Den mäter vattenförbrukningen, ger dig statistik för en hållbar vattenanvändning och informerar om vattnets hårdhet. All denna information visas överskådligt i hansgrohe home-appen.
 
Pontos Bases strömförbrukning och batteribyte.
Du hittar detaljerad information om hur du använder Pontos Base och du byter dess batterier i produktens bruksanvisning.
Pontos Base har ett inbyggt batteri så att den fungerar även om det blir strömavbrott. Om batteriet råkar vara urladdat kan du ändå öppna och stänga huvudvattenledningen med en nyckel som är integrerad i produkten.

Vill du ha direktkontakt med oss?

Välkommen att skicka ett mejl