Värmeåtervinning med Pontos HeatCycle

Ladda ner Flash Player här (linked)

Värmeåtervinning med Pontos HeatCycle

Eftersom det är smart att återanvända resurser

Hansgrohe SE bygger ut sitt ekologiska engagemang och satsar extra på miljö- och klimatskyddsteknologier. Ett särskilt fokus läggs på energieffektivitet och vattenhantering. Därför utvecklades nyligen Pontos HeatCycle, en värmeåtervinningsanläggning, som hämtar energi ur det, dagligen, utrinnande dusch- och badvattnet och återanvänder det. Genom varmvattenberedningen går det att spara upp till 20 procent i energikostnader.
På så sätt skonar systemet dyrbara resurser, minskar kostnader och minskar CO2-utsläppen.
Hansgrohes vision: att forskningsprojektet ska bli till en standardteknologi. Värmeåtervinning är ett bra sätt att minska de alltmer trängande resursproblemen, både ur ekonomisk och ekologisk synvinkel.

Så här fungerar Pontos HeatCycle:

  • Anläggningen pumpar det fortfarande varma gråvattnet genom en värmeväxlare och använder det för att värma upp kallt dricksvatten. På så sätt försvinner inte restvärmen oanvänd ut i avloppet.
  • Det helautomatiska återvinningsförfarandet är högeffektivt, underhållssnålt och oberoende av väder och vind.

Vem kan använda Pontos HeatCycle?
Större bostadsenheter, där det förbrukas större mängder dusch- och badvatten och där det finns ett stort behov av varmt dricksvatten, till exempel:

  • Simhallar
  • Hotell, boenden, vandrarhem och härbärgen
  • Fritids-, idrotts och träningsanläggningar

Pontos HeatCycle – alla informationer på en blick

Pontos katalog PDF 6,9 MB

Hansgrohe använder cookies för att kunna ge dig bästa möjliga service. Om du fortsätter surfa på webbplatsen utan att ändra dina inställningar accepterar du att vi använder cookies.

   

OK